2007-12-11 (tisdag)
Stora, saftiga köttbitar serverade med ris och broccoli. Klart på ca 45 minuter.
2 st | texassteak, stor (stek av nötkött) |
lite | flytande Milda |
lite | Mexicansk Grillkrydda Chili, Santa Maria |
——- | |
jasminris (till 4 pers.) | |
broccolibuketter, frysta, Findus (till 4 pers.) | |
soja, Kikkoman | |
(ketchup) | |
(chilisås) |
- Koka riset.
- Stek köttet på ett stekjärn i lite flytande Milda. Vänd inte för ofta. Krydda ganska rikligt med grillkryddan. (Den är inte så het som man kan tro.) Vira ev. in köttet i aluminiumfolie och låt det ligga och dra sig ett tag innan serveringen.
- Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten och salta lätt. Låt koka 1-2 minuter. Häll i 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattet.
- Servera stekarna med jasminris, soja och kokta broccolibuketter.
Sonen, 5 år: Äter en hel del ris med ketchup samt kött och gurka. Ganska nöjd.
Dottern, 7 år: “Jag är inte så sugen på kött.” Inte så glad för vare sig köttet eller riset, fastän hon fick ketchup till. Åt dock en del broccoli och gurka.
Pappan: Verkade nöjd, iallafall efter att han fått en mör och god köttbit istället för den sega rackaren han först fiskat upp.
Mamman: “Mycket gott kött, som dock kunde varit lite mer kryddat. Passade väldigt bra ihop med jasminriset, men chilisåsen var en felsatsning. Kikkoman soja är ett måste på jasminris.”
Kommentar: Köttet hade väldigt ojämn kvalité. Vissa delar var möra och goda medan andra var lite väl sega.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, kött, familj, matblogg, foto, barn)