2008-08-31 (söndag)
Ungefär en timme tar det att laga denna mycket goda äppelkaka.
100 g | margarin |
2 st | ägg |
2 dl | strösocker |
1 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
2 tsk | vaniljsocker |
2 ½ dl | kokosflingor |
2-3 st | äpplen |
(lite florsocker att garnera med) |
- Smält margarinet och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kokos och margarin.
- Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Häll smeten i en smord rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Skölj, skala och kärna ur äpplena. Skär i tunna klyftor och stick ner dem i smeten.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter i 175 grader.
- Pudra kakan med lite florsocker innan serveringen.
- Servera äppelkakan med t.ex. vaniljsås eller vaniljglass.
Pappan: “Kokostoppar blandat med äppelbitar. Perfekt!”
Mamman: “Mmmm… jättegod. Kokos och äpple var en annorlunda och god kombination. Gav verkligen mersmak.”
Kommentar: Receptet som jag utgick ifrån hittar ni på hemmetsjournal.se.
Fler recept på kakor med äpplen i: | |||
Äppelkaka med ströbröd |
Äppelkaka utan smör |
Äppelkaka med kanel |
Pärläppelkaka i ugnsform |
Fyriskaka | Äppelpaj | Smulpaj | Äppelmuffins |
åh så gott!! 😀