2008-01-13 (söndag)

En snabb och god lunch av hemlagad potatissallad och kall lax.
1-2 st | potatisar, kokta och kalla |
liten bit | purjolök |
några msk | Crème Bonjour Cuisine Schalottenlök & gräslök |
(salt och peppar) | |
—- | |
kalla rester av stekt pinklax |
- Dela de kalla potatisarna i mindre bitar.
- Strimla en liten bit purjolök.
- Lägg potatis och lök i en skål, klicka över lite Crème Bonjour Cuisine Schalottenlök & gräslök och blanda väl.
- Smaka eventuellt av med salt och peppar. (Var dock försiktig med saltet, tar lätt åt sig.)
- Servera potatissalladen tillsammans med den kalla, stekta laxen.
Mamman: “Väldigt gott och lyxit. Tycker verkligen om laxen. Potatissalladen var lite skarp i smaken, men mycket god ändå. Mer än väl godkänt.”
Kommentar: Har man lax och potatis ena dagen så blir resterna en utomordentlig lunch dagen därpå. Det hade kanske blivit ännu godare om man blandat i lite vispad grädde, men då är det helt plötsligt inte så okomplicerat längre.
(Andra bloggar om: recept, mat, lax, pinklax, fisk, lunch, potatissallad)