2009-06-19 (fredag)
Recept på en enkel laxrätt som tar ca 25 minuter att tillaga.
3 st | laxfiléer, portionsstora |
lite | citronpeppar (till laxen) |
lite | salt (till laxen och såsen) |
lite | svartpeppar (till såsen) |
½ dl | gräddfil (till såsen) |
1/4 dl | chilisås (till såsen) |
Tagliatelle all’Ouvo, Barilla (till 3 pers.) | |
haricots verts, Findus djupfrysta |
- Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnsform. Krydda med citronpeppar och salt. Tillaga i mitten av ugnen, 200 grader i ca 15 minuter.
- Koka upp lättsaltat vatten till pastan. Lägg i pastan och låt den koka i ca 7 minuter. Häll sedan av vattnet och servera pastan så nykokt som möjligt.
- Blanda gräddfil och chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Koka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera laxen med kokt tagliatelle, chilisås samt kokta haricots verts.
Sonen, 6 år: Tycker om pastan, som han vräker i sig tillsammans med en hel del ketchup. Även laxen och innehållet i haricots verts:en tycker han om. Gräddfilssåsen ville han dock inte smaka.
Dottern, 8 år: Smakar allt men var inte så glad för något av det, bortsett från innehållet i haricot verts:en men det mättade inte nämnvärt.
Mamman: “Gott! Såsen smakade lite surt till en början (är inte van vid gräddfilssåser) men jag vande mig snabbt. Äter gärna denna rätt fler gånger.”
Kommentar: Både sonen och jag tyckte om denna rätt men nästa gång vi har den så får det vara en dag då det finns andra middagsrester i kylskåpet till dottern, för hon uppskattade den inte alls.
(Andra bloggar om: recept, mat, barn, fisk, pasta, lax, middag)