2008-01-20 (söndag)
God kycklingmiddag med pasta och sallad.
2-3 st | kycklingfiléer |
lite | Grillolja allround, Santa Maria |
några stänk | Piffi Allkrydda, Kockens |
——- | |
Farfalle, Barilla (pastafjärilar) (till 3 pers.) | |
valfri sallad | |
vitlöksdressing | |
(ketchup) |
- Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
- Dela filéerna på längden, i så jämntjocka delar som möjligt.
- Smörj in kycklingarna i lite grillolja och krydda med piffin.
- Lägg kycklingarna på galler i en form och ugnsstek dem ca 20 minuter mitt i ugnen i 175 grader.
- Vänd kycklingarna och stek dem ytterligare ca 20-30 minuter, tills de är genomstekta.
- Skölj,skiva och blanda grönsakerna.
- Koka upp rikligt med vatten, häll i lite salt samt pastan och låt den koka i 10 minuter innan du häller av vattnet.
- Servera kycklingfiléerna med pasta, sallad och vitlöksdressing.
Sonen, 5 år: “Det här var gott.” sade han och smackade. Åt av pastan, kycklingen och gurkan. Valde ketchup i stället för dressingen.
Dottern, 7 år: Även hon tyckte om pastan och kycklingen, men åt inte lika mycket som sin bror. Salladen åt hon däremot ganska mycket av. Skippade dressingen och tog ketchup i stället.
Mamman: “Kyckling och pasta är ingen dum kombination. Inte ofta vi har dressing till salladen, så även det var väldigt gott.”
Kommentar: Förra gången vi köpte farfalle så testade vi ett billigare märke, Pagani, men det smakade nästan bara mjöl. Förhoppningsvis så kommer jag ihåg det nästa gång de har extrapris på den billiga sorten.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, kycklingfilé, pasta, barn, familj)