2008-02-03 (söndag)
Att koka korv är både enkelt och går snabbt. Här till fyra personer.
8 st | smala korvar, t.ex. Hot Dogs, Scan |
8 st | korvbröd |
senap, Slotts | |
ketchup, Felix | |
bostongurka, Felix |
- Lägg korvarna i en kastrull med vatten på spisen. Värm tills det börjar sjuda.
- Låt sjuda tills korvarna är genomvarma.
- Servera korvarna i korvbröden. Låt var och en välja tillbehör.
Sonen, 5 år: “Jag tyckte mest om den, lite tyckte jag inte om den.” Föredrar stekt korv framför kokt.
Dottern, 7 år: “Tummen upp, en till. Jag vill ha en sån här korv om jag får bestämma.” Föredrar kokt korv framför stekt.
Pappan: “Det var faktiskt rätt gott. Mycket av korvsmaken försvinner när man koker den och det är ju bra.” Föredrar kokt korv framför stekt.
Mamman: “Inte dumt alls. Mildare smak än när man steker den, inte så salt.” Föredrar kokt korv framför stekt.
Kommentar: Som synes så brukar vi inte äta kokt korv, därav alla förvånade kommentarer.
(Andra bloggar om: mat, recept, lunch, korv, familj, barn, matblogg)