Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2016-06-19 (söndag)
kotletter fläskkotletter sambalkotletter

En enkel och kryddstark kotlett-rätt.

4 st fläskkotletter utan ben
2 msk kinesisk soja (här: Pearl River Bridge äkta kinesisk soya)
1 tsk sambal oelek
3 dl vispgrädde
Tillbehör:
4 port. kokt ris
4 port. ärtor och morötter
svartvinbärsgelé
  1. Torka kotletterna och lägg dem i en liten form.
  2. Blanda grädde, sambal oelek och soja och häll det över kotletterna.
  3. Tillaga rätten i mitten av ugnen, 175 grader i ca 70 minuter. Det blir väldigt mörkt men det är sojan som gör det, när man rör runt i såsen så får den en bättre färg.
  4. Servera fläskkotletterna med såsen, kokt ris, kokta grönsaker och svartvinbärsgelé.

Sonen, 13 år: Äter glatt av kotlett, ris och sås.
Dottern, 15 år: Äter glatt av ris, sås, grönsaker och gelé.
Pappan: “Det var starkt men förvånansvärt gott.” Åt av allt, tog t.o.m. en extraportion.
Mamman: “Starkt och gott.” Väldigt nöjd då det var en mycket enkel rätt att tillaga och alla i familjen gillade den.

Kommentar: Detta är ett recept som kommer att användas fler gånger. Enkelt, smakrikt och omtyckt. 😀

Uppdaterat: När vi vid ett senare tillfälle försökte oss på receptet igen så råkade mamman ta japansk soja (Kikkoman) i stället för kiniesisk. Detta blev inte lika bra, vilket kan vara bra att komma ihåg till en annan gång.

(Andra bloggar om: , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se