2016-06-19 (söndag)
En enkel och kryddstark kotlett-rätt.
4 st | fläskkotletter utan ben |
2 msk | kinesisk soja (här: Pearl River Bridge äkta kinesisk soya) |
1 tsk | sambal oelek |
3 dl | vispgrädde |
Tillbehör: | |
4 port. | kokt ris |
4 port. | ärtor och morötter |
svartvinbärsgelé |
- Torka kotletterna och lägg dem i en liten form.
- Blanda grädde, sambal oelek och soja och häll det över kotletterna.
- Tillaga rätten i mitten av ugnen, 175 grader i ca 70 minuter. Det blir väldigt mörkt men det är sojan som gör det, när man rör runt i såsen så får den en bättre färg.
- Servera fläskkotletterna med såsen, kokt ris, kokta grönsaker och svartvinbärsgelé.
Sonen, 13 år: Äter glatt av kotlett, ris och sås.
Dottern, 15 år: Äter glatt av ris, sås, grönsaker och gelé.
Pappan: “Det var starkt men förvånansvärt gott.” Åt av allt, tog t.o.m. en extraportion.
Mamman: “Starkt och gott.” Väldigt nöjd då det var en mycket enkel rätt att tillaga och alla i familjen gillade den.
Kommentar: Detta är ett recept som kommer att användas fler gånger. Enkelt, smakrikt och omtyckt. 😀
Uppdaterat: När vi vid ett senare tillfälle försökte oss på receptet igen så råkade mamman ta japansk soja (Kikkoman) i stället för kiniesisk. Detta blev inte lika bra, vilket kan vara bra att komma ihåg till en annan gång.