2008-02-23 (lördag)
God kycklingrätt som uppskattades av hela familjen.
4 st | kycklingfiléer (ca 1 kg) |
lite | Grillolja allround, Santa Maria |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
ca ½ msk | torkad dragon, Santa Maria |
——- | |
ris (till 4 pers.) | |
hemmagjord currysås | |
broccolibuketter, frysta, Findus |
- Tina kycklingfiléerna om de är frysta.
- Dela filéerna på längden, i så jämntjocka delar som möjligt.
- Smörj in kycklingarna i lite grillolja och krydda lite lätt med piffin.
- Smula dragonen och klappa in kycklingarna med den.
- Lägg kycklingarna på galler i en form och ugnsstek dem ca 20 minuter mitt i ugnen i 175 grader.
- Vänd kycklingarna och stek dem ytterligare ca 30 minuter, tills de är genomstekta.
- Tillaga under tiden riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Tillaga currysåsen. Se receptet.
- Servera kycklingfiléerna med ris, currysås och kokt broccoli.
Sonen, 5 år: Smakade varken sås eller broccoli, men åt en hel del av kycklingen, riset samt gurka.
Dottern, 7 år: Åt mycket av allt, t.o.m. currysåsen.
Pappan: Tyckte om allt utom currysåsen, som han inte ens smakade.
Mamman: “Mycket gott.”
Kommentar: Kan även använda t.ex. Blå Bands pulversås, men den egengjorda currysåsen är betydligt godare.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, kycklingfilé, sås, familj)