Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2008-06-11 (onsdag)
rabarber rabarberkräm

Sötsyrlig kräm på 15 minuter, här serverad tillsammans med lite mjölk.

2-3 st rabarberstjälkar
2 dl vatten
½ dl strösocker
1½ msk potatismjöl
lite mjölk (till serveringen)
  1. Skölj, skala och skär rabarberna i mindre bitar.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarberna.
  3. Låt dem koka i 4-5 minuter, tills de börjar att dela på sig.
  4. Blanda ut potatismjölet i lite vatten och häll det i en tunn stråle ner i kastrullen under omrörning.
  5. Koka upp på nytt. När det börjar bubbla är krämen klar. Låt svalna.
  6. Servera krämen ljummen eller kall, eventuellt med lite mjölk.

Sonen, 5 år: Vill gärna ha kräm, men inte av rabarber. Smakar inte.
Dottern, 7 år: Vill ha jordgubbskräm i stället. Smakar inte.
Pappan: Tycker om rabarber, men äter inte kräm. Smakar inte.
Mamman: “Lagom friskt och gott. Inte för syrligt och inte för sött. Väldigt gott. Blir dock ganska enformigt efter ett tag.”

Kommentar: Rabarberkrämen passar utmärkt till mellanmål, efterrätt, frukost eller kvällsmat. Receptet hittade jag på recepten.se.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se