2008-06-11 (onsdag)
Sötsyrlig kräm på 15 minuter, här serverad tillsammans med lite mjölk.
2-3 st | rabarberstjälkar |
2 dl | vatten |
½ dl | strösocker |
1½ msk | potatismjöl |
lite | mjölk (till serveringen) |
- Skölj, skala och skär rabarberna i mindre bitar.
- Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarberna.
- Låt dem koka i 4-5 minuter, tills de börjar att dela på sig.
- Blanda ut potatismjölet i lite vatten och häll det i en tunn stråle ner i kastrullen under omrörning.
- Koka upp på nytt. När det börjar bubbla är krämen klar. Låt svalna.
- Servera krämen ljummen eller kall, eventuellt med lite mjölk.
Sonen, 5 år: Vill gärna ha kräm, men inte av rabarber. Smakar inte.
Dottern, 7 år: Vill ha jordgubbskräm i stället. Smakar inte.
Pappan: Tycker om rabarber, men äter inte kräm. Smakar inte.
Mamman: “Lagom friskt och gott. Inte för syrligt och inte för sött. Väldigt gott. Blir dock ganska enformigt efter ett tag.”
Kommentar: Rabarberkrämen passar utmärkt till mellanmål, efterrätt, frukost eller kvällsmat. Receptet hittade jag på recepten.se.
(Andra bloggar om: recept, mat, familj, rabarber, mellanmål, barn, efterrätter)
Hej! Tackar perfekt för jag har JÄTTE MYCKET rabarber i trädgården som jag inte vet vad jag ska göra med, nu blir det kräm =9 Ha det underbart!