2008-06-16 (måndag)
Krämig pastasås som tar ca 30 minuter att tillaga.
1 pkt | bacon |
några cm | purjolök |
2 dl | crème fraîche |
lite | svartpeppar, malen |
nykokt spaghetti | |
1-2 st | tomater |
(ev. köttbullar till barnen) |
- Klipp baconskivorna i 3-4 delar. Stek dem i ett torrt stekjärn.
- Häll av en del av baconfettet.
- Strimla purjolöken och låt den fräsa med bland baconen ett tag.
- Häll i crème fraîche och eventuellt svartpeppar. Låt bli varmt.
- Servera pastasåsen med nykokt spaghetti och tomatklyftor.
Sonen, 5 år: Äter inte sådant som han inte kan identifiera, så han fick spaghetti och köttbullar, som han åt med god aptit.
Dottern, 7 år: Brukar vara duktig på att smaka nya saker, men detta hoppade hon över. Åt hellre spaghetti och köttbullar.
Mamman: “Baconsåsen var en aning för salt, men annars hade den en väldigt god smak. Mycket mäktigt och gott.”
Kommentar: Förra gången jag lagade rätten så var den inte alls lika salt. Måste vara baconen som var för salta nu. Svårt att veta sådant i förväg.
(Andra bloggar om: recept, mat, pasta, bacon, pastasås, familj, lunch)
Hej! Supergott recept, jag har i paprika och paprikapulver också, passar jättebra ihop!
Hola Angel Bonilla, te agradecemos por dejar tus comentarios en UnionEspirita.Te dejamos datos sobre espiritismo en Ecuador:ECUADORFederación Espiritista del EcuadorCuidadela Huancavilca Mz D 1 Villa 1Casilla Postal 09 01 11336GuayaquilTel. 593 4 243048Presidente: Fredy Aulestia LeónDirectivo: Sonia SarmientoE Mail: Saludos Fraternos.Mucha Paz en Je#21s——&s8212;————Ã12;———Rº2;——Cristian BlancoUnión Espirita Divulgación del EspiritismoTodo lo recaudado de la venta de libros, donaciones,u otros ingresos de dinero son destinados a obras de caridad.