2008-06-20 (fredag)
Ca en timme tar det att laga denna mycket goda fiskrätt.
ca 4 st | panerade rödspättafiléer, frysta, Royal Greenland |
lite | flytande Milda (att steka i) |
lite | färskpotatis |
1 påse | “Klassisk fisksås”, Blå Band |
1½ dl | vatten |
1 dl | mjölk |
25 g | smör eller margarin |
några | broccolibuketter, frysta, Findus |
½ st | citron |
- Skrubba och koka nypotatisen.
- Stek spättorna gyllenbruna i stekpanna i lite flytande Milda på medelvärme. (Tar lite längre tid än det står på förpackningen.)
- Lägg broccolibuketterna i en kastrull, täck med kallt vatten och salta lätt. Låt koka 1-2 minuter. Häll i 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattet.
- Tillaga såsen enligt anvisningarna på paketet.
- Tvätta och klyfta citronen.
- Servera rödspättafiléerna med nypotatis, kokt broccoli, citronklyftor och fisksås.
Sonen, 5 år: Har lärt sig att tycka om rödspätta (åt nästan en hel) men äter den med potatis, kaffegrädde och gurkskivor.
Dottern, 7 år: Älskar rödspätta och äter den med potatis, broccoli och gurka. Såsen smakar hon men tyckte att den var “som godis… för söt”.
Mamman: “En mycket god fiskmiddag. Passade väldigt bra med färskpotatis, broccoli och citron till rödspättan. Såsen smakade inte så mycket, men fyllde sin funktion.”
Kommentar: Jätteroligt att även sonen har börjat att tycka om rödspätta. Sakta men säkert så ska jag nog lyckas smussla in lite fler fiskar. 🙂
Mmm, ser jättegott ut. Om nån vecka eller så är spettorna redo i havet, efter sin lek. Då skickar jag ut Kärleken att fiska upp dem till mig. Finns det något godare än nyfångad spettafilé?
Önskar dig en härlig midsommarhelg! KRAMEN!
morsdeka, Nej, rödspättor är inte dumma alls. Glad midsommar på dig med. 🙂
Att köpa royal greenlands färdigpanerade rödspettor och servera med blå bands fisksås. Saknas bara att det är köpt skalad potatis på glasburk. Smakar nog helt ok, men jag skall ha en bra stressig vecka om jag skall servera så många halvfabrikat till mina barn. Man kan alltså köpa det färskt och göra såsen själv. Och så kan barnen vara med att göra maten. Så de ser att panerade fiskar inte finns. Är ni med?
Fredrik: Tur för dig att du inte har så stressigt liv att du behöver ta till genvägar som de flesta av oss andra.
Mina barn hjälper ofta till i köket, de har varit med och panerat “riktig” fisk och kokat “riktig” sås o.s.v. Utöver detta så vet de även att det faktiskt finns färdigpanerade fiskar i frysdisken och de vet hur de kom dit. Är DU med? 😉