2008-06-21 (lördag)
Enkel jordgubbstårta av färdigköpta tårtbottnar som läggs ihop dagen innan.
1 st | tårtbotten i tre delar |
några | jordgubbar |
några dl | vispgrädde |
lite | strösocker |
- Dagen innan tårtan ska serveras: Vispa lite vispgrädde och blanda det med mosade jordgubbar och lite strösocker. Fördela fyllningen mellan de tre tårtbotten-bitarna. Vira in i t.ex. plastfolie och låt vila i kylskåp tills det är dags för garnering och servering.
- Vid servering: Vispa lättsockrad grädde och bred ut ett tunt lager ovanpå tårtan. Spritsa sedan ut grädde längs tårtans sidor.
- Garnera tårtan med hela och halverade jordgubbar. Avsluta eventuellt med att spritsa ut lite grädde mellan jordgubbarna. Servera.
Sonen, 5 år: Tyckte om den, men ville bara ha grädden.
Dottern, 7 år: Tyckte om den, men ville bara ha fyllningen.
Pappan: “Megamumsig!”
Mamman: “Mmmm… mycket god tårta. Lagom saftig och med jordgubbar som varken var för söta eller för sura. Mums!”
Kommentar: Mycket saftig och god tårta som min mamma hade med sig när vi firade midsommar i går. Tack vare att den fick ligga och dra sig en dag innan vi åt den så märktes det inte att bottnarna var färdigköpta.
(Andra bloggar om: recept, tårtor, midsommar, jordgubbar, barn, familj)
Mmm ser jättesmaskigt ut! 😀
Åh så smarrigt! 🙂