2008-07-05 (lördag)
Smakrik kycklingrätt som lättast görs av en färdiggrillad kyckling.
2 st | kycklingfiléer |
lite | Grillolja allround, Santa Maria |
lite | Grillkrydda, Santa Maria |
——- | |
jasminris (till 4 pers.) | |
1 st | röd paprika |
2-3 dl | majskorn |
lite | strösocker |
3 dl | vispgrädde |
1 tsk | curry |
1½ tsk | sambal oelek |
1 dl | Mango chutney original, Santa Maria |
2 st | vitlöksklyftor, skalade och hackade |
1 st | gurka |
- Halvera kycklingfiléerna, smörj in dem i grilloljan och krydda med grillkryddan. Stek dem mitt i ugnen i 175 grader ca 20+30 minuter, tills dem är genomstekta. (Eller använd en färdiggrillad kyckling.)
- Koka riset.
- Dela kycklingen i lagom stora bitar och lägg i en ugnsform.
- Skölj, rensa och dela paprikan i bitar, lite större än ett majskorn.
- Bryn paprikabitarna och majskornen i lite strösocker. Lägg dem över kycklingen i formen.
- Vispa grädden och blanda sedan i curry, sambal oelek, mango chutney och hackad vitlök.
- Fördela blandningen överst i formen. Låt steka mitt i ugnen i 25-30 minuter i 225 grader.
- Skölj och hacka gurkan.
- Servera kycklingrätten med jasminris och den hackade gurkan.
Sonen, 5 år: Smakade (konstig nog) kycklingen efter att han försökt få bort all
“goja” från den. Tyckte om den, i alla fall ett tag. Åt mycket ris och gurka.
Dottern, 7 år: Smakade tappert, men tyckte inte om det. Åt mest gurka.
Pappan: “Uttern behöver bada, den smakar mest curry och något starkt.” Trots hans små kommentarer så tyckte han tydligen om det, för han tog mer. Skoj!
Mamman: “Mmm… Smakar starkt, sött, curry och vitlök på samma gång. Väldigt annorlunda mot vad som brukar serveras här. Inte dumt alls!”
Kommentar: Jag fick ett tips av en läsare om receptet “Flämtande Uttern” på ica.se, se originalet här, och ville testa det. Försöket visade sig bli lyckat eftersom minst 50% av oss tyckte om det.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, kyckling, familj, sambal oelek)
Det ser riktigt smaskigt ut 🙂 Ska nog prova på det till veckan. Kul att prova på något nytt med många olika smaker. Tack för du delar med dig av ditt recept.
Ooohhh… För en gångs skulle har jag allt som behövs hemma! Det här blir middag imorgon =)