2008-08-11 (måndag)
En mycket snabb, enkel och god vegetarisk lunch.
1 brk | kikärtor |
1 brk | hela tomater |
2 tsk | grönsaksbuljongspulver |
lite | Cotelli fullkorn, Kungsörnen |
- Skölj kikärtorna.
- Koka pastan.
- Ansa burktomaterna och dela dem i halvstora bitar.
- Häll tomaterna, tomatsåsen, kikärtorna och buljongpulvret i en kastrull. Rör runt och låt koka upp.
- Låt röran sjuda lite under lock i några minuter. Rör runt lite då och då.
- Blanda i lite pasta i röran innan den serveras.
Mamman: “Mycket gott. Svårt att tro att detta var en nödlösning. Detta kommer att tillagas fler gånger.”
Pappan: Blev positivt överraskad. Tyckte faktiskt om det.
Kommentar: Påminner om en annan kikärsgryta, fast löken är borta och riset är utbytt mot fullkornspasta. Snabbare och enklare variant m.a.o.
(Andra bloggar om: mat, recept, pasta, kikärtor, vegetariskt, lunch)
Ser smaskigt ut! Är det okej att vi tar med detta på vår hemsida med recept för kikärtor?
/mvh Erik
Erik,
Ja visst går det bra. 🙂