2008-10-06 (måndag)
Kokt pangasius (hajmal) med ris, gröna ärtor och kall senapssås till tre personer.
3 st | portionsbitar Pangasius, Findus (4-5 portionsbitar/400 g-påse) |
ris (till tre personer) | |
gröna ärtor, djupfrysta | |
kall senapssås |
- Koka riset.
- Koka upp lite lättsaltat vatten.
- Lägg de djupfrysta fiskbitarna i det kokande vattnet och låt sjuda i 5-6 minuter.
- Tillaga ärtorna enligt anvisningarna på påsen.
- Servera fisken tillsammans med riset, ärtorna och en kall senapssås.
Sonen, 6 år: Klagade högljutt på ärtorna, som han inte tyckte om. Såsen smakade han inte. Däremot så åt han en hel del ris och fisk. “Jag tycker inget om fisken, den smakar inget.” “Bäbisar kan äta det här, jag kan äta det utan tänderna.”
Dottern, 7 år: Var inte imponerad av något på tallriken. Tycker varken om ris, ärtor, pangasius eller senapssås. Stackare.
Mamman: “Fisken smakade som sagt inte mycket, men tillsammans med såsen så blev det jättegott. Ingen dum middag alls.”
Kommentar: Trots att jag personligen tyckte att detta var riktigt gott så dröjer det nog länge innan det serveras här igen, protesterna var alltför högljudda för att det ska vara värt det.
(Andra bloggar om: recept, mat, barn, fisk, pangasius, middag, familj)
Svårt när de väl bestämt sig antar jag. Äter de fisk annars? Tänkte om det var pangiusen de särskilt inte gillade?
Emma,
Förr åt de ingen fisk alls, men numera så äter de gärna t.ex. panerad rödspätta och hemmagjorda fiskpinnar. Jag skulle gärna vilja ha lite mer varierade fiskrätter så jag fortsätter att presentera nya fiskar/fiskrätter med jämna mellanrum. Tyvärr är det inte så ofta som de tycker om det, vilket kan bli ganska nedslående efter ett tag. Några förslag?
Hej. Något som får alla barn att äta fisk är att ta ett block frysta fileer, valfris sort, lägg i smord form med salt och peppar över. strö över hackad purjolök. In i ugnen 175 grader i 20 minuter. Ta ut fisken och häll över en blandning av matlagningsgrädde ihopvispat med ketchup till en laxfärgad sås. In i ugnen 20 till 25 minuter till. Klart. servera med pressad potatis eller ris. Alla äter det. Jag lovar. Har fått receptet av en dagmamma som fick alla barn att äta fisk, och det fungerar!!!!
Carro,
Tack för tipset. Ska bli intresssant att se barnens reaktioner på ketchup-grädden. Väl värt ett försök i alla fall. 😀