2008-10-08 (onsdag)


Enkel, god och matig fyllning till pitabröden.
lite | oxpytt, Findus (eller annan pytt-i-panna) |
några | pitabröd (färdigköpta eller hembakta) |
en bit | gurka |
ketchup |
- Stek pytt-i-pannan som vanligt i en stekpanna.
- Skölj och hacka gurkan i små bitar.
- Värm eventuellt pitabröden.
- Låt var och en varva pytt, grönsaker och eventuellt ketchup i sina pitabröd.
Sonen, 6 år: Mycket nöjd! Eftersom han inte äter pytt-i-panna fick han stekta korvbitar, gurka och lite paprika i sitt pitabröd, vilket tydligen var jättegott.
Dottern, 7 år: Tyckte väldigt mycket om sin pita-pytt.
Pappan: Tittade först väldigt misstänksamt på vad som serverades, men när han väl smakat så kunde han konstatera att det faktiskt var riktigt gott.
Mamman: “Pytten fungerade förvånansvärt bra som pita-fyllning. Mumsigt.”
Kommentar: Det var inte länge sedan jag bakade pitabröd senast, så det var meningen att dessa bröd skulle åka direkt in i frysen. Så blev det ju naturligtvis inte. 🙂 Alla blev i alla fall mätta och glada.
(Andra bloggar om: recept, mat, matblogg, pitabröd, oxpytt, barn)
Oj, vad häftigt! Måste testas. Har aldrig ens tänkt tanken på att ha oxpytt i pitabröd.. 🙂 Nu har jag lagt upp mitt pitafyllningsrecept.