2008-10-21 (tisdag)
Mycket god äpplepaj med hårt, knäckigt pajskal.
4 st | äpplen |
100 g | smör/margarin |
2,5 dl | strösocker |
2,5 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
2 tsk | vanillinsocker |
1 st | ägg |
- Smält smöret/margarinet och låt det svalna.
- Skala, kärna ur och skiva äpplena.
- Smörj en pajform, ca 26 cm i diameter, och lägg i äppelskivorna.
- Blanda socker, mjöl, bakpulver och vanillinsocker.
- Vispa upp ägget.
- Rör ner det avsvalnade, smälta smöret och det uppvispade ägget i mjölblandningen.
- Klicka ut degen över äppelskivorna och platta ut till ett sammanhängande täcke.
- Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter i 175 grader.
- Servera äppelpajen tillsammans med vaniljglass eller vaniljvisp/sås.
Sonen, 6 år: Tycker inte om äppelkakor/pajer, men älskar glass.
Dottern, 7 år: Tyckte om både kakan och glassen.
Pappan: “Megamumsig.”
Mamman: “Mycket god och annorlunda äppelpaj. Det hårda och sockriga skalet var verkligen pricken över i:et.”
Kommentar: Pajen tar ca 65-70 minuter att tillaga. Jag har utgått från ett recept på äppelpaj som jag hittade på alltommat.se. Originalreceptet, som bl.a. även innehåller kanel, hittar ni här.
(Andra bloggar om: recept, äppelpaj, äpplen, äpplepaj, familj, barn)
mums vad smaskigt! =)
Mycket bra skrivna kommentarer och bilder på receptet, något jag saknar på många recept sidor för det här var kul att läsa.
O pajen ser god ut så jag gör en ikväll! 🙂
Mycket uppskattad! Mums