2008-10-29 (onsdag)
20 st mycket söta godismuffins med Dumle och vaniljströssel.
125 g | smör eller margarin |
2 dl | strösocker |
2 st | ägg |
4 ½ dl | vetemjöl |
2 tsk | vaniljsocker |
2 tsk | bakpulver |
1 ½ dl | mjölk |
20 st | Dumle-kolor (1 påse à 220 g innehåller ca 29 kolor.) |
— | Vaniljströssel: |
50 g | smält smör |
1 dl | vetemjöl |
3/4 dl | strösocker |
2 tsk | vaniljsocker |
- Smält smöret till strösslet.
- Vispa smör och socker poröst, rör ner äggen ett i taget.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och vanillinsocker.
- Rör ner mjölblandningen och mjölken i äggsmeten.
- Häll smeten i 20 st muffinsformar av papper, placerade i muffinsbleck.
- Lägg en Dumlekola i varje muffinsform.
- Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och smält smör till strösslet och strössla ut det över muffinsarna.
- Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
Sonen, 6 år: Åt bara halva muffinsen, tyckte inte om smaken.
Dottern, 7 år: Efter att först ha talat om hur mycket hon tyckte om den, så slutade hon äta efter halva muffinsen och ville inte ha mer. Det blev för sött.
Pappan: “Den växer i munnen.” Tycker inte alls om den.
Mamman: “Alldeles för söt.” “Tar man Dumle-muffinsen direkt från frysen så smakar den däremot väldigt gott.”
Kommentar: Nu har jag min eftermiddagsfika räddad för två veckor framöver. 🙂 Dessa muffinsarna var nämligen inga som någon i familjen tyckte var så goda, förutom jag då som tyckte om dem infrusna.
Receptet är hämtat från dagensmuffin.se och är egentligen beräknat att bli 14 st lite större muffins. Jag använde mig av muffinsbleck med pappersmuffinsformar i och då räckte smeten till 20 muffins.
(Andra bloggar om: recept, muffins, familj, barn, kakor, Dumle, godis)
De såg riktigt goda ut!
Tänkte tipsa om ett forum för oss som gillar att baka. http://www.bakforum.webbland.se
än är vi inte så många medlemmar men ju fler som blir med ju bättre blir forumet och vi måste ju börja nånstans. Bli gärna medlem. 🙂
solregn,
Bra initiativ. Jag är numera en nybliven bakforum-medlem. 😀