2008-12-23 (tisdag)
Recept på julgröt, till fyra personer, som tar ca en timme att tillaga.
3 dl | vatten |
1,5 dl | grötris (rundkornigt ris) |
6 dl | mjölk |
ca 1 msk | smör |
½ tsk | salt |
ca 1 msk | strösocker |
- Koka upp vatten och ris. Låt puttra i ca 10 minuter, tills vattnet kokat in i riset.
- Blanda ner mjölk, smör och salt. Låt koka upp igen.
- Låt puttra under lock utan omrörning på svag värme ca 40 minuter. Håll koll så att det inte kokar över, ev. får man ha locket på glänt lite då och då.
- Smaka av med lite socker när gröten är färdigkokt.
- Servera risgrynsgröten med lite saftsoppa.
Kommentar: Denna gröt är tänkt att användas till Ris á la Malta i morgon, julafton, därför är det ingen som kunnat ge någon kommentar om resultatet.
Jag passar på att önska alla mina kära läsare en riktigt God Jul! Hoppas ni får en riktigt trevlig helg, hur ni än väljer att fira den.
(Andra bloggar om: recept, mat, jul, julmat, gröt, matblogg)
God Jul!
[…] annons Hem :: Veckomatsedlar :: Om barnfamilj.se :: Kontakt :: RSS annons « Risgrynsgröt […]