2006-09-27 (onsdag)
Pastapytt till föräldrarna. Mindre pyttigt till barnen. (Tar ca 60-65 min.)
400 g | pastaskruvar (blir en del över) |
1 st | gul lök |
1 st | gul paprika |
2 st | röd paprika |
1 st | squash, ca 400 g |
500 g | kassler |
1 msk | olja |
2 msk | soja |
1/2 msk | lime, saften av |
1 krm | grovmalen svartpeppar |
naturell yoghurt | |
bröd | |
(ev. extra kasslerskivor och tomater) |
- Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
- Skala och hacka löken.
- Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
- Skölj och strimla squashen.
- Strimla kasslern.
- Fräs lök, paprika och kassler i olja i en stor stekpanna. Blanda i squashbitarna efter ett tag och låt dem fräsa med. (De blir lätt för sladdriga om de steks för länge.)
- Tillsätt pressad limesaft, soja och nymalen svartpeppar.
- Häll av vattnet och blanda ner pastan i pytten.
- Stek ev. några kasslerskivor till barnen.
- Servera med en klick yoghurt och bröd.
Sonen, 4 år: Han älskar pasta och kassler. Äter som en utsvulten gam. Smakade dock varken tomaterna eller yoghurten.
Dottern, 5 år: Åt mycket av allt, trots att hon egentligen inte är så glad för pasta. Yoghurten smakade hon inte ens.
Pappan: Tyckte om det, men verkade förvånad över att det var gott. Inte ens han vågade att smaka yoghurten.
Mamman: “Intressant smakkombination med salt kassler, söt paprika, sur lime och naturell yoghurt. Mycket gott.”
Kommentar: Barnen vill ha maten så enkel som möjligt. Pappan bryr sig inte. Mamman vill ha varierade smaker. Denna lösning gör alla glada.