2008-12-25 (torsdag)
Klassisk julefterrätt eller mellanmål, gjord på risgrynsgröt.
lite | risgrynsgröt (hemlagad, se recept, eller färdigköpt) |
lite | vispgrädde |
lite | vaniljsocker |
lite | saftsoppa (till servering) |
- Vispa vispgrädden så den blir fast.
- Blanda vispgrädde och kall risgrynsgröt så blandningen blir lagom gräddig.
- Smaksätt med lite vaniljsocker.
- Servera Ris á la Malta tillsammans med lite saftsoppa.
Sonen, 6 år: Vill inte smaka. Äter vaniljglass i stället.
Dottern, 8 år: Smakar både vanlig risgrynsgröt samt Ris á la Malta. Tycker inte om något av det. Äter desto mer av saftsoppan, som hon är väldigt förtjust i. Passar tydligen även bra ihop med vaniljglass.
Pappan: Vill inte smaka. Äter vaniljglass i stället.
Mamman: “Efter en stadig julmiddag så passar det bra med något sött! Mycket gott!”
Kommentar: Har man lite överbliven risgrynsgröt hemma så är detta en enkelt ihopvispad efterrätt eller mellanmål som mättar förvånansvärt bra.
(Andra bloggar om: recept, mat, jul, julmat, gröt, efterrätt, familj, barn)