2009-02-14 (lördag)
Recept på en enkel vardagsfisk i ugn, klar på ca 50 minuter.
1 st | torskfilé i block, 400 g, halvtinad |
smör (till formen) | |
salt (till fisk och sås) | |
svartpeppar (till fisk och sås) | |
1 dl | kaffegrädde |
1 brk | krossade tomater, 400 g |
Tagliatelle all’Ouvo, Barilla (till 4 pers.) | |
frysta broccolibuketter |
- Dela torskblocket i fyra delar och lägg dem i den insmörade formen. Salta och peppra fisken.
- Blanda grädde och krossade tomater. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i formen runt om fisken.
- Tillaga fisken i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
- Koka upp lättsaltat vatten till pastan. Lägg i pastan och låt den koka i ca 7 minuter. Häll sedan av vattnet och blanda ev. i lite olja. (Försök att planera så att pastan kan serveras så nykokt som möjligt.)
- Koka broccolibuketterna enligt anvisningarna på påsen.
- Servera den ugnsstekta torsken med kokt tagliatelle, tomatsås samt kokt broccoli.
Sonen, 6 år: Äter en halv fiskbit, en del skivad, röd paprika samt mycket pasta med ketchup. Ganska nöjd.
Dottern, 8 år: “Smakar inte som annan fisk… såsen var inte illa heller.” Åt en hel del av allt men var inte helt säker på om hon tyckte om det eller inte. 🙂
Mamman: “Smakar som väntat: fisk, tomat och grädde. Inget imponerande men dock bra och enkel vardagsmat.”
Kommentar: Enkel fiskrätt som sköter sig själv i ugnen och inte kräver så mycket förberedelse. Eftersom sonen inte tycker om broccoli så serverade jag även skivad, röd paprika till. Inte dumt det heller.
(Andra bloggar om: recept, mat, barn, fisk, pasta, torsk, middag)
Ni använder mycket frysta grönsaker har jag märkt.. jag vill bara påpeka att färska grönsaker är bra mycket godare, och bättre.
Frida,
Det framkommer kanske inte så bra i bloggen eftersom jag inte redovisar alla måltiderna men vi äter faktiskt en hel del färska grönsaker också, så det är nog ingen fara på taket här. Annars håller jag naturligtvis med dig, färskt är bäst. Att komplettera med frysta grönsaker i stället för att skippa dem tycker jag dock är en bra idé.
Låter enkelt å gott! Ska absolut prova detta. Å så vill jag säga att jag gillar den här sidan! Jag tar en snabbkik här inne varje dag faktiskt…Tack å hej!
Jeanette,
Roligt att du tycker om sidan. 😀