Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2009-02-21 (lördag)
nachos tacotallrik

Rester av fredagsmyset kan bli en god lunchtallrik dagen efter.

rester av tacoköttfärs
några Nachos Chips, Santa Maria
lite Chunky Salsa medium, Santa Maria
lite riven ost
lite rester av hackad lök, gurka, tomat
lite majskorn, frysta
lite guacamole, se recept
  1. Koka majsen enligt anvisningarna på påsen.
  2. Fördela nachosen på en bakplåtspappersförsedd ungsplåt.
  3. Lägg en klick tacoköttfärs på varje nacho. Lägg på lite salsa och toppa med lite riven ost.
  4. Gratinera nachosen några minuter högt upp i ugnen i ca 250 grader. Håll noga uppsikt så att de inte bränns.
  5. Servera de gratinerade nachosen tillsammans med diverse hackade grönsaker samt en klick guacamole.

Sonen, 6 år: Vill inte smaka.
Dottern, 8 år: Inte intresserad. Äter hellre nachos utan något på.
Pappan: Mumsade glatt i sig några stycken nachos.
Mamman: “Mycket gott. Föredrar detta framför vanliga tortillas.”

Kommentar: Dessa är ganska omständiga att göra men i gengäld så är de enklare att äta än vanliga tacos/burritos som man plockar ihop själv. Bra fredagsmys-rätt eller som rest-lunch dagen efter.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se