2009-02-21 (lördag)
Rester av fredagsmyset kan bli en god lunchtallrik dagen efter.
rester av | tacoköttfärs |
några | Nachos Chips, Santa Maria |
lite | Chunky Salsa medium, Santa Maria |
lite | riven ost |
lite | rester av hackad lök, gurka, tomat |
lite | majskorn, frysta |
lite | guacamole, se recept |
- Koka majsen enligt anvisningarna på påsen.
- Fördela nachosen på en bakplåtspappersförsedd ungsplåt.
- Lägg en klick tacoköttfärs på varje nacho. Lägg på lite salsa och toppa med lite riven ost.
- Gratinera nachosen några minuter högt upp i ugnen i ca 250 grader. Håll noga uppsikt så att de inte bränns.
- Servera de gratinerade nachosen tillsammans med diverse hackade grönsaker samt en klick guacamole.
Sonen, 6 år: Vill inte smaka.
Dottern, 8 år: Inte intresserad. Äter hellre nachos utan något på.
Pappan: Mumsade glatt i sig några stycken nachos.
Mamman: “Mycket gott. Föredrar detta framför vanliga tortillas.”
Kommentar: Dessa är ganska omständiga att göra men i gengäld så är de enklare att äta än vanliga tacos/burritos som man plockar ihop själv. Bra fredagsmys-rätt eller som rest-lunch dagen efter.
(Andra bloggar om: recept, mat, taco, nachos, familj, rester, fredagsmys)
En favorit hemma hos oss! Vi brukar göra det i långpanna: nachos, tacofärs, salsa, purjolök, grönsaker och sedan ett rejält lager ost! Mums!
Säger samma som anna, en favorit hemma hos oss! Såå gott. 🙂
Även jag håller med:
en favorit hemma hos oss.
Lika gott med salami på om man har slut på färsen.
🙂