2010-12-23 (torsdag)
Vår familjs favoritjulgodis, med wienernougaten högst upp i mitten.
250 g | nougat |
150 g | mjölkchoklad |
100 g | mandelspån |
(avlång form 10×25 cm) | |
(plastfolie) |
- Klä en avlång form med plastfolie.
- Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
- Bryt/skär chokladen och nougaten i mindre bitar och smält dem i vattenbad. Blanda väl.
- Blanda i den rostade mandeln och häll i formen.
- Ställ chokladen svalt så att den stelnar. Förvara den sedan svalt, inslagen i plastfolie.
- Skär upp bitar av chokladkakan och låt de gärna stå en stund i rumstemperatur innnan servering.
Sonen, 8 år: Inte helt förtjust i nougatsmaken men äter ändå. Det är ju trots allt godis.
Dottern, 10 år: “Jättegott!”
Pappan: Nougat och mandel är inte hans favoriter.
Mamman: “Mmm… nougat och rostad mandel är en mycket lyckad kombination.”
Kommentar: På bilden ovan ser ni familjens “måsten” vad gäller julgodis: Chokladfras, Wienernougat, Nöt- och mandelfri knäck, Snöbollar och Daim-ischoklad. Ibland gör vi även gräddkolor och olika sorters tryffel men de hoppade vi över i år. Vad har ni för favorit-julgodis?
(Andra bloggar om: recept, godis, julgodis, nougat, jul, barn, familj)