2009-04-06 (måndag)
Enkel och god grillmiddag, klar på runt en timme.
1 bit | kassler |
svartpeppar, grovmalen | |
rapsolja | |
pommes frites (till 4 personer) | |
salt | |
ananassalsa, se recept | |
½-1 st | gurka (eller annan grönsak) |
ev. ketchup (till servering) |
- Tillaga pommesen i ugnen enligt instruktionerna på påsen. Salta lätt.
- Skär kasslern i lagom tjocka bitar. Pensla dem med lite olja och krydda med svartpeppar. Låt ligga och dra ett tag.
- Torka av kasslern lite lätt. Grilla några minuter per sida, tills de fått en fin färg.
- Skölj och skiva gurkan.
- Servera kasslerskivorna tillsammans med pommes, ananassalsa och gurkskivor.
Sonen, 6 år: Tyckte varken om kasslern eller salsan. Som tur var så grillade vi även en skinkbiff och den tyckte han väldigt bra om. Pommes med ketchup samt gurkan tyckte han också om. Mycket nöjd.
Dottern, 8 år: Även hon ratade kasslern men tyckte om skinkbiffen. Salsan, pommesen och gurkan slank även de ner utan problem.
Pappan: Mycket nöjd med allt.
Mamman: “Mums! Grillad kassler är jättegott. Passar bra ihop med salsan.”
Kommentar: Årets första grillafton ute i trädgården blev väldigt lyckad. Så här i efterhand så var det tur att jag tinade den ensamma skinkbiffen och grillade även den. Det räddade barnens middag. Bra tips om man har ett fåtal köttbitar i frysen som ensamma inte räcker till en middag: samla ihop dem och släng dem på grillen. 🙂
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, barn, familj, middag, kassler)
haha, det här gjorde min pappa jätteofta. det är gott.