2009-04-23 (torsdag)
Fiskmiddag som tar ca 45 minuter att tillaga.
400 g | fryst torskfilé (halvtinad) |
1 st | ägg |
ca 1 dl | ströbröd |
1 krm | vitpeppar, malen |
lite | salt |
potatis | |
romsås, se recept | |
½ st | gurka |
- Skala och koka potatisarna.
- Dela det halvtinade torskblocket i bitar på ca 2 cm.
- Blanda ströbröd och vitpeppar på en tallrik.
- Vispa upp ett ägg på en annan tallrik.
- Salta fiskbitarna lite lätt, rulla dem sedan i ägget och till sist i ströbrödsblandningen.
- Låt fiskarna steka några minuter i lite smör i ett stekjärn tills de är genomstekta och fått fin färg.
- Skölj och hacka gurkan och rör ihop romsåsen.
- Servera torsken tillsammans med pressad potatis, romsås och hackad gurka.
Sonen, 6 år: “Kycklingen var ganska god.” Åt en del fisk, som han visst tyckte smakade kyckling, samt potatis men var inte helt nöjd.
Dottern, 8 år: “Blä.” Smakade inte fisken och åt endast lite potatis.
Mamman: “Inte dumt alls. Speciellt såsen var väldigt god.”
Kommentar: Detta är ju samma recept som hemlagade fiskpinnar, som barnen älskade, fast med andra tillbehör. Tydligen var inte detta lika uppskattat.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, fisk, familj, barn, torsk)
Hej!
Jag har läst den här bloggen ett bra tag och tycker att den är bra. Men på den senaste tiden så har jag irriterat mig bara mer och mer på att du allt för ofta lagar torsk då den står med som svartlistad på WWF’s fisklista.
Istället för torsk kan du tex använda sej eller hoki.. Smakar nästan lika dant och sejen är billigare än torsken.
Frida,
Roligt att du tycker om bloggen. Jag är medveten om att torsken står med på listan och därför har jag undvikit den helt innan. Det har dock framkommit att den torsk som är lagligt infångad är helt OK att köpa. Det är därför den hamnar här hemma allt oftare nu. Fast två gånger på två veckor var kanske lite överdrivet, det kan jag hålla med om.