Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2009-05-01 (fredag)
potatistoppar lövbiff

Snabbt, enkelt, lyxigt och gott från rester av potatismos.

lite rester av potatismos
2 st äggulor
lite mjölk
lite salt
lite svartpeppar, grovmalen
4 st lövbiffar
lite smör (att steka i)
1 påse béarnaisesås, BlåBand
1½ dl vatten
30 g smör
diverse grönsaker
  1. Vispa sönder äggulorna i lite mjölk och blanda ner det i potatismoset tillsammans med lite salt och peppar.
  2. Spritsa ut moset till små potatistoppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Gratinera topparna i 225-gradig ugn tills de har fått lite färg, vilket kan ta allt från 5 till 20 minuter. Håll koll på dem.
  4. Stek lövbiffarna i lite smör på ett stekjärn några minuter per sida. Salta och peppra.
  5. Skölj och hacka grönsakerna.
  6. Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
  7. Servera lövbiffen med potatistoppar, béarnaisesås och sallad.

Sonen, 6 år: Smakar potatistopparna men tycker inte om dem.
Dottern, 8 år: Tycker att den första potatistoppen var jättegod men sedan så tröttnade hon på dem.
Pappan: Var inte alls intresserad av att smaka potatistopparna utan höll sig till potatisklyftorna.
Mamman: “Potatisen var god och krispig. Passade bra ihop med resten av maten. Mycket bra sätt att återanvända mosen på.”

Kommentar: Dessa potatistoppar var en liten improvisation av rester av gårdagens pulvermos, vilket inte uppskattades av alla. Därför hade jag även gjort potatisklyftor till dem, så alla blev nöjda i alla fall. Nästa gång ska jag dock testa att göra “riktiga” Pommes Duchess från grunden, vilket borde bli ännu godare.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se