2009-05-01 (fredag)
Snabbt, enkelt, lyxigt och gott från rester av potatismos.
lite | rester av potatismos |
2 st | äggulor |
lite | mjölk |
lite | salt |
lite | svartpeppar, grovmalen |
4 st | lövbiffar |
lite | smör (att steka i) |
1 påse | béarnaisesås, BlåBand |
1½ dl | vatten |
30 g | smör |
diverse grönsaker |
- Vispa sönder äggulorna i lite mjölk och blanda ner det i potatismoset tillsammans med lite salt och peppar.
- Spritsa ut moset till små potatistoppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Gratinera topparna i 225-gradig ugn tills de har fått lite färg, vilket kan ta allt från 5 till 20 minuter. Håll koll på dem.
- Stek lövbiffarna i lite smör på ett stekjärn några minuter per sida. Salta och peppra.
- Skölj och hacka grönsakerna.
- Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera lövbiffen med potatistoppar, béarnaisesås och sallad.
Sonen, 6 år: Smakar potatistopparna men tycker inte om dem.
Dottern, 8 år: Tycker att den första potatistoppen var jättegod men sedan så tröttnade hon på dem.
Pappan: Var inte alls intresserad av att smaka potatistopparna utan höll sig till potatisklyftorna.
Mamman: “Potatisen var god och krispig. Passade bra ihop med resten av maten. Mycket bra sätt att återanvända mosen på.”
Kommentar: Dessa potatistoppar var en liten improvisation av rester av gårdagens pulvermos, vilket inte uppskattades av alla. Därför hade jag även gjort potatisklyftor till dem, så alla blev nöjda i alla fall. Nästa gång ska jag dock testa att göra “riktiga” Pommes Duchess från grunden, vilket borde bli ännu godare.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, matrester, potatis, béarnaise, barn)
Det såg i alla fall otroligt gott ut! =D
Erica,
Ja, jag tyckte att det var väldigt gott men det är inte så ofta hela familjen tycker likadant här. 🙂