2009-05-09 (lördag)
Att göra egna chicken nuggets, potatisklyftor och dipsås är inte så svårt.
2-3 st | kycklingfiléer |
1-2 st | ägg |
ströbröd | |
salt | |
smör (att steka i) | |
— | |
potatis | |
rapsolja | |
salt och svartpeppar | |
chilisås (till servering) | |
crème fraîche | |
curry | |
gurka (till servering) |
- Tina kycklingfilén om den är fryst.
- Skala och klyfta potatisarna.
- Lägg potatisen i en ugnsform. Häll över olja, salt och peppar. Blanda runt ordentligt och stek ca 30-40 minuter i 225 grader. Rör runt då och då.
- Dela kycklingen i mindre bitar.
- Vispa upp ägget/äggen i en skål. Häll upp ströbröd i en annan skål.
- Rulla runt kycklingen i först ägget, sedan ströbrödet.
- Låt bitarna ligga på fat ett tag och torka.
- Stek kycklingarna i en stekpanna tills de är gyllenbruna och genomstekta. Salta lite försiktigt. (Viktigt att de är helt genomstekta.)
- Skölj och dela gurkan.
- Blanda lämplig mängd crème fraîche och curry till en enkel currysås.
- Servera dina hemmagjorda chicken bits med potatisklyftor, chilisås, currysås och gurkbitar.
Sonen, 6 år: Tyckte jättebra om kycklingen och åt mycket. Även potatisklyftorna, som han annars inte heller brukar vara så förtjust i, slank ner utan problem. Såserna bytade han dock ut mot vanlig ketchup.
Dottern, 8 år: Åt mycket kyckling och potatis, gurka och chiisås. Smakade currysåsen men var inte så imponerad av den.
Pappan: Hoppade över nuggetsen och fick en vanlig stekt kycklingfilé i stället. Potatisklyftorna ville han ha i alla fall.
Mamman: “Detta var supergott! Rekommenderas varmt. God kyckling, goda potatisar, god sås. Perfekt mysmat.”
Favorit-i-repris-kommentar: Chicken nuggets har jag gjort förr, se här, men då var det bara jag som tyckte om det. Denna gång försvann maten väldigt fort och alla utom pappan (som fick vanligt stekt kyckling) önskade att vi gjort ännu fler nuggets. Intressant att barnen kan ändra smak och åsikt bara sådär utan vidare.
(Andra bloggar om: recept, mat, kyckling, fredagsmys, familj, barn, matblogg)
Jag tittar in här titt som tätt och jag fullkomligt älskar din blogg.
Den är super!
Mirjam,
Roligt att du tycker om bloggen. Alltid skoj att få positiva kommentarer. Tackar. 🙂
An impressive share! I’vejust forwarded this
onto a co-worker who has been doing a little homework on this.
And he in fact bought me dinner because I found itt forr him…
lol.So allow me too reword this…. Thank YOU for the meal!!
But yeah, thanks for spending the time tto discuss this matter here
on your web site.