2009-05-24 (söndag)
Gott tillbehör till grillmiddagen.
paprikor, röda | |
Grillolja allround, Santa Maria (eller rapsolja) |
- Halvera, rensa och skölj paprikorna. Skär dem i halvtjocka skivor.
- Låt paprikaskivorna marineras i lite grillolja innan grillningen.
- Grilla paprikorna några minuter tills de fått fin färg på båda sidorna.
- Servera som tillbehör vid t.ex. en grillmiddag.
Sonen, 6 år: Tycker om råa paprikor och åt glatt av dem i stället. Ville inte ha den grillade varianten.
Dottern, 8 år: Smakade de grillade paprikorna, tyckte att de var ganska goda men föredrog de ogrillade paprikorna.
Pappan: Är inte så glad för grönsaker i vanliga fall men dessa tyckte han om. Ville t.o.m. att vi skulle ha grillat fler. Mycket bra betyg.
Mamman: “Detta var väldigt gott. Smakrikt men ändå med en söt paprikasmak. Mumsigt!”
Kommentar: I vanliga fall smörjer vi bara in paprikan i lite rapsolja innan den hamnar på grillen, vilket även det blir bra, men pappan tyckte att vi skulle marinera dem först denna gången. Resultatet blev väldigt bra.
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, barn, familj, middag, paprika)