2009-05-25 (måndag)
Ungefär 45 minuter tar det att tillaga denna goda grillmiddag.
potatis (till 4 pers.) | |
4-6 st | minutbiffar |
rapsolja | |
salt | |
svartpeppar, malen | |
1 st | röd lök |
2-3 st | röda paprikor |
(ev. grillolja allround, Santa Maria till paprikorna) | |
kaffegrädde (till servering) |
- Torka av minutbiffarna och smörj in dem med olja, salt och peppar. Låt ligga framme och marineras i rumstemperatur innan de grillas.
- Skala och koka potatisen.
- Förbered paprikorna, se recept.
- Skala och hacka rödlöken.
- Torka av biffarna och grilla dem lite snabbt på båda sidorna så de får fin färg och är så genomstekta som man vill ha dem.
- Grilla paprikorna när biffarna är färdiggrillade.
- Servera de grillade minutbiffarna med kokt potatis, kaffegrädde, hackad rödlök och grillad paprika.
Sonen, 6 år: “Mer kött!” Hoppade över löken och valde ogrillad paprika, annars föll alltihop honom i smaken. Mycket nöjd.
Dottern, 8 år: Tyckte om allt utom grädden.
Pappan: “Det var supergott. Köttet var undebart mört.”
Mamman: “Mycket gott! Minutbiffen var mör och god och passade bra ihop med den grillade paprikan. Mums!”
Kommentar: Det finns ett stort utbud av spännande grilloljor och marinader och andra färdiga kryddblandningar som man kan använda för att ge köttet lite varierad smak. Detta är dock ingen nödvändighet utan det räcker egentligen med lite olja, salt och peppar för att få en väldigt god smak på köttet.
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, barn, familj, middag, minutbiff)