Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2013-06-24 (måndag)
grillat potatisgratäng Alströmer

När man vill ha en gratäng till det grillade men inte känner för att skala potatis är det praktiskt med helfabrikat.

1 påse potatisgratäng, Alströmer, 800 g
2-4 st fläskkotletter med ben
lite rapsolja
lite Piffi Allkrydda, Kockens
2 st tomater
lite haricots verts
lite smör (att steka i)
  1. Torka och snitta kotletterna. Smörj in dem med olja och Piffi och låt dem stå i kylskåpet och marineras ett tag. Ta fram köttet från kylskåpet ca en halvtimme innan du ska grilla.
  2. Häll upp gratängen i en ugnsform och tillaga enligt anvisningarna på påsen, 25-30 minuter i 225-250 grader. (Här: 45 minuter i 225 grader.)
  3. Grilla kotletterna några minuter per sida tills de är genomgrillade.
  4. Grilla även inoljade tomathalvor i några minuter, först på snittsidan och sedan skalsidan.
  5. Fräs upp haricots verts lite snabbt i ett stekjärn med rikligt med smör.
  6. Servera fläskkotletterna med potatisgratängen, grillad tomat och smörstekt haricots verts.

Pappan: “Där är en liten bismak (förmodligen vitlök) men annars är gratängen god och inte alltför gräddig. Potatisarna är mjuka och fina. Det blev en riktigt god lunch.”
Mamman: “Mmm.. god smak på gratängen och potatisen smälter i munnen. Jag hade däremot gärna haft den lite gräddigare, men det går ju att justera. Allt som allt en riktigt smaskig lunch.”

Kommentar: Är man sugen på en gratäng men verkligen inte vill lägga ner jobbet på den så är det väldigt praktiskt att ha en färdig väntandes i kylen eller frysen. Nu för tiden smakar (en del av) de fabriksgjorda gratängerna t.o.m. riktigt skapligt men lika goda som de hemmagjorda potatisgratängerna, se recept, lär de nog aldrig bli. 😀

(Andra bloggar om: , , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se