2009-07-26 (söndag)
Smakrik lunch till två personer som tar ca 40 minuter att tillaga.
2-3 st | vårrullar (med nötkött), Daloon |
jasminris (till 2 pers.) | |
lite | Wok Classic, Findus |
lite | rapsolja |
curry | |
soja, Kikkoman |
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Tillaga vårrullarna mitt i ugnen i 200 grader. Förpackningen säger 21 minuter men här behövde de minst 30 minuter för att bli genomvarma.
- Fräs upp lite wokgrönsaker i ett stekjärn med en skvätt olja.
- Servera vårrullarna med kokt ris, wokgrönsaker, soja och curry.
Pappan: “Går att äta, men de vanliga är godare.”
Mamman: “Eftersom jag tar både curry och soja på vårrullarna så tycker jag att dessa smakar likadant som de gamla vanliga. Gott, med andra ord.”
Kommentar: “De vanliga” är i det här fallet Daloons vårrullar som ska tillagas i olja i ett stekjärn. De vi testat här är de vårrullar som är gjorda för att tillagas i ugn, vilket vi tycker är smidigare. Kanske fungerar det att tillaga de godare “stekjärnsvårrullarna” i ugnen?
(Andra bloggar om: mat, recept, vårrullar, lunch, ris, Daloon)