2009-07-27 (måndag)
Lite mer än 1½ timme tar denna grillmiddag att tillaga.
4-6 st | bakpotatisar, stora |
2-3 st | oxgrillskivor av högrev |
Caj P. bbq oil original | |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
—— | |
visp- eller kaffegrädde | |
smör | |
salt | |
hackad lök | |
blandad sallad | |
crème fraîche/sambal-röra (se recept) |
- Låt köttet marineras i bbq-oljan ett par timmar i kylskåpet.
- Tvätta potatisarna, stick dem med en sticka och sätt in dem mitt i ugnen på galler i en ugnsform i 200 grader ca 1½ timme.
- Ta fram köttet från kylskåpet ca en halvtimme innan du ska grilla. Torka av grilloljan och krydda med Piffi. Grilla några minuter per sida tills det är klart.
- Skölj, skiva och blanda grönsakerna till salladen.
- Servera de grillade oxgrillskivorna med bakad potatis, crème fraiche-sås och en blandad sallad. Till potatisen kan även smör, vispgrädde, hackad lök och salt serveras.
Sonen, 6 år: “Tuggummikött!” Fick en bit kött som han tyckte var väldigt seg. Annars var han väldigt nöjd med sin middag.
Dottern, 8 år: Älskar bakad potatis och åt med god aptit. Även hon var lite missnöjd med köttet.
Pappan: Inte imponerad av köttet men njöt av den bakade potatisen.
Mamman: “Min första köttbit var helt OK och smakade väldigt gott. Inte förrän vid min nästa köttbit förstod jag vad de andra pratade om, den var inte lika rolig. Den bakade potatisen och såsen var god i alla fall.”
Kommentar: Oxgrillskivor av högrev är nog inget som vi kommer att köpa fler gånger. Mycket ojämnt kött som både hade delar som var helt OK och andra delar som var mindre roliga.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, potatis, grillat, familj, barn)
gott:D
Istället för att grilla skivorna så är de goda att först steka lite lätt för att få fin yta och sedan låta dom puttra i gjutjärnsgryta en halvtimme i god buljong – möra och fina blir de då!
Nya mamman,
Tack för tipset. Ska testas vid tillfälle. Roligt med lite nya idéer, blir lätt att man kör på i samma gamla spår.