2009-08-16 (söndag)
En klassisk lunchmacka.
2 skivor | formfranska (ev. Dollarfranska) |
lite | Bregott |
2-3 skivor | kokt skinka |
några skivor | Herrgårdsost |
(ev. senap) | |
lite | smör (att steka i) |
lite | gurka |
några | småtomater |
- Bred Bregott på brödbitarna.
- Lägg ost- och skinkskivor ovanpå (bred ev. även på lite senap) och lägg ihop dem så att allt pålägg hamnar mellan brödskivorna.
- Stek smörgåsen i lite smör i en stekpanna tills den är gyllenbrun på båda sidorna och osten smält.
- Skölj och dela grönsakerna.
- Servera smörgåsen tillsammans med tomat och gurka i bitar.
Mamman: “Inte dumt men nästa gång hoppar jag över senapen, eller ännu troligare: väljer Fizz-mackor* precis som barnen.”
Kommentar: *Medan barnen åt sina älskade “Fizz-mackor” så testade jag att göra en Croque Monsieur till mig. Det visade sig dock att den inte riktigt föll mig i smaken. Den må vara en klassiker men jag tyckte den var lite tråkig.
Jag vill även passa på att tipsa om en ny sida där man ser de senaste inläggen från ett urval av landets matbloggar: Matbloggar.com.
(Andra bloggar om: mat, recept, smörgås, macka, familj, lunch)
Great website…[…]we like to honor many other internet sites on the web, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Under are some webpages worth checking out[…]……
How sweet! She has alot of the same marking as Spirit though her tail is black and doesn’t looked ringed like a tabby as spirit’s does. Miss our babies>>>>
I’m so glad that the internet allows free info like this!
Yup, that’ll do it. You have my appreciation.