2009-10-02 (fredag)
Överblivna pannkakor blir enkelt en riktigt smaskig efterrätt.
pannkakor (se recept här) | |
lite | vaniljglass |
lite | chokladsås, Odense |
ev. blandade bär |
- Stek pannkakorna.
- Lägg upp en pannkaka på ett fat och klicka ut vaniljglass.
- Ringla över chokladsås och rulla ihop pannkakan.
- Servera den som den är eller tillsammans med blandade bär.
Pappan: “Chokladsås till pannkakor?” Han var inte så imponerad av mammans idé. Pannkakor ska tydligen ätas med sylt eller glass.
Mamman: “Mums! Denna kombination blev väldigt maffig men mycket god. Jag åt smultron till, vilket gjorde det hela ännu godare.”
Kommentar: Denna färdigköpta chokladsås från Odense har en tydligare kakaosmak än den vanliga chokladsåsen från O’hoj, som vi annars brukar köpa. Båda är goda, fast på olika sätt. Trevligt att kunna variera.
(Andra bloggar om: recept, glass, familj, pannkakor, chokladsås, efterrätter)