2009-10-23 (fredag)
Lite mer än en timme tar det att tillaga denna fisklunch.
3 st | stora potatisar |
3 st | laxfiléer, portionsbitar |
lite | citronpeppar |
lite | salt |
lite | broccoli, djupfryst |
½ st | gul lök, hackad (till servering) |
smör (till servering) | |
vispgrädde (till servering) | |
salt (till servering) |
- Tina laxfiléerna om de är djupfrysta.
- Tvätta och stick potatisarna med en potatissticka.
- Ugnsbaka potatisarna mitt i ugnen i ca en timme, beroende på storlek, i 200 grader.
- Lägg laxfiéerna i en ugnsform. Strö på salt och citronpeppar.
- Sätt in laxformen i ugnen när potatisarna har ca 20 minuter kvar. Då blir laxarna och potatisarna (förhoppningsvis) klara samtidigt. Kontrollera för säkerhets skull.
- Tillaga broccolin enligt anvisningarna på påsen.
- Servera fisken tillsammans med bakpotatis med tillbehör (hackad lök, smör, vispgrädde och salt) samt kokt broccoli.
Sonen, 7 år: “Jag tycker bäst om det salta havet.” (Han fyllde sin potatis med vispgrädde och salt.) Smakade laxen, hoppade över broccolin men åt upp hela sin potatis.
Dottern, 8 år: “Jag kan byta min lax mot din potatis.” Även hon tyckte om potatisen men ratade både fisk och grönsaker.
Mamman: “Mycket god lunch.”
Kommentar: En enkel lunch som sköter sig själv i ugnen till stor del. Detta hade jag gärna serverat familjen oftare, om det inte vore för att de inte verkar uppskatta lax och broccoli. Kanske fungerar det bättre i andra familjer?
(Andra bloggar om: recept, mat, barn, fisk, lax, lunch, familj)
Hörrö! Nu tycker jag att du ska bli medlem på den här sidan! Vill inte tjata men nu är det dags.. Vet att du ÄLSKAR gratis mat 🙂
http://www.free-food.se/default.asp?Action=members_signup&memberIDX=59692
såg lite torrt ut ?
Frida,
Det ser värre ut än det var. Laxen var väldigt fet och potatisen fylldes med vispgrädde, smör och hackad lök när vi åt, så torrt var det inte. 😀
Håller med om att det ser torrt ut. Grädde i bakpotatisen????
Sara, Mmmm… precis som jag skrev till Frida här ovanför så hade vi både vispgrädde, smör och hackad lök i potatisen så det var knappast torrt. Kortet togs dock innan dess och är därför lite missvisande, man få helt enkelt använda sin fantasi.
Jag är mer nyfiken på hur grädde smakar i bakpotatis, aldrig hört talas om det?
Sara, Inte? Jag är uppväxt med att man har (ovispad) vispgrädde i bakpotatis. Man fyller på med en skvätt grädde, salt, smör och hackad lök efterhand som man gräver sig ner i potatisen. Kanske inte så nyttigt men mycket gott. 🙂