2009-11-01 (söndag)
Ca 50 minuter tar denna enkla kycklingmiddag att tillaga.
500 g | kycklingfilé |
smör eller olja (att steka i) | |
1 st | gul lök |
500 g | wokgrönsaker (en påse Wok Classic, Findus) |
soja, Kikkoman | |
salt | |
svartpeppar, malen | |
soja, Collorit | |
lite | vatten |
maizenaredning | |
ris (till 4 pers.) | |
(ev. lite tvättade sockerärtor till kräsna barn) |
- Koka riset.
- Skär/klipp kycklingen i mindre bitar. Salta, peppra och fräs dem i lite matfett i ett stekjärn tills de är genomstekta. Lägg upp på fat.
- Skala och skiva löken.
- Fräs lök och wokgrönsaker i en stekpanna tills de nästan är klara.
- Tillsätt kycklingen och rör runt.
- Häll i lite vatten och Kikkomansoja. Tillsätt lite maizenaredning (utrört i lite vatten) när vattnet börjar koka. Häll i lite collorit om woken är för ljus. Låt puttra i någon minut.
- Servera kycklingwoken med det kokta riset.
Sonen, 7 år: “Jag gillade bara kyllingen.” Sonen satt och petade i maten, fick dock i sig en hel del kyckling och ris. Åt även ganska många sockerärtor.
Dottern, 8 år: Även hon åt en hel del ris, kyckling och sockerärtor.
Pappan: “Jättegott.” Var nöjd med maten.
Mamman: “Mums! Enkelt och gott. Den skivade, stekta löken var pricken över i:et, om man bortser från kycklingen förstås.”
Kommentar: Med en påse wokgrönsaker i frysen så är man halvvägs till en god middag. Synd bara att barnen inte är med på noterna.
(Andra bloggar om: mat, recept, kyckling, wok, barn, familj)
Vad hungrig jag blir!
Jag tycker att det där lät väldigt gott… men tyvärr har jag en sambo som mer eller mindre är rädd för grönsaker… Men han kanske får göra som dina barn gjorde 😀
Varför använder du i princip nästan alltid frysta grönsaker? Dessutom i en färdigportionerad påse?
Du tjänar ju på att köpa färska grönsaker, de är billigare och såå mycket godare!
Johanna, Frysta grönsaker håller sig längre och ligger där så snällt och väntar på mig då jag är sugen på just den grönsaken. De färska har en tendens att vara för gamla när jag väl blir färdig till att tillaga dem. (Färska “lätt-grönsaker” i form av gurka, tomat, paprika, sallad m.m. används dock här dagligen. Det är främst broccoli, grönsaksblandningar m.m. som blir i fryst form.)
Det är ju kanonbra med frysta grönsaker! Klart man använder färska ibland, men som sagt, de frysta finns ju där just när man behöver dem!
[…] med Barnfamilj.se presenterar vi återigen en supergod kycklingrätt, wokad kyckling och ris. Uppskattningsvis kan […]