2009-11-04 (onsdag)
Findus panerade torskfiléer med tillbehör tar ca 45 minuter att tillaga.
1 pkt | Sprödbakade Torskfiléer, Findus (4 st 360 g) |
potatis | |
1 påse | Vitvinssås, BlåBand |
1½ dl | vatten (till såsen) |
1 dl | mjölk (till såsen) |
ca 15 g | smör (till såsen) |
2 st | morötter |
1 st | citron |
några | sockerärtor |
- Skala och koka potatisen.
- Lägg torskfiléerna i en ugnssäker form och tillaga dem 15-18 minuter mitt i ugnen i 250 grader.
- Skölj, skala och råriv morötterna.
- Skölj sockerärtorna och citronen. Klyfta citronen.
- Tillaga såsen enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera fisken med kokt potatis, vitvinssås, rårivna morötter, sockerärtor och en citronklyfta.
Sonen, 7 år: “Detta var jättegott.” Han tyckte bäst om fisken, potatisen och sockerärtorna.
Dottern, 8 år: “Smakar som spättan i skolan. Jättegott.” Hon hoppade över citronen och såsen men åt glatt av allt annat. Mycket nöjd.
Pappan: Tål inte fisk, utan fick lite snabbstekt lövbiff och grädde till sina potatisar i stället.
Mamman: “Frasigt och gott.” Passade bra med vitvinssåsen och morötterna.
Kommentar: I vanliga fall när jag tillagar fyra fiskbitar så brukar jag få två stycken medan barnen sitter och petar lite på sina. Nu ville plötsligt alla tre ha den sista fisken. Roligt när maten uppskattas, synd bara att det var ett helfabrikat. Barnen åt fisk i alla fall. 🙂
Uppdaterat: Vi väljer ibland dessa helfabrikat för att vi tycker de smakar gott och är enkla att tillaga. För er som föredrar hemlagat så rekommenderar jag följande recept: “panerade fiskfiléer“, “chilichips-panerade fiskfiléer“, “varm citronsås” och “kall romsås“, vilket ger en liknande middag fast med mer hemlagad känsla.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, fisk, torsk, barn, familj, Findus)
Frysta fiskpinnar!? Det är inte bra ….
Johanna, För det första så var det inte fiskpinnar, för det tycker de inte om. För det andra så är frysta fiskfiléer som barnen äter betydligt bättre än “bra” fisk som barnen bara sitter och tittar på men vägrar äta.
Ibland så gör man “riktig” fisk, och ibland så passar det bättre med “färdigmat”. Vilken himla tur att man kan variera 🙂