2010-03-06 (lördag)
Årets första grillmiddag blev en blandning av olika sorters kött och tillbehör.
2 st | skinkbiffar |
4 st | kotletter |
lite | Caj P. bbq oil original |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
1 påse | potatiskroketter, Felix 800 g |
lite | Pommes Chateau, Felix |
lite | salt |
Hot Chili Sauce, GourmetGruppen (till servering) | |
Hot Pepper Sauce, GourmetGruppen (till servering) | |
isbergssallad, sockerärtor, tomater, gurka (till servering) |
- Smörj in köttbitarna med grilloljan och låt dem ligga och marineras ett tag. Torka av köttet och krydda med Piffi strax innan grillning.
- Stek kroketterna och potatisklyftorna i ugnens långpanna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 40 minuter. Rör om några gånger, salta på kroketterna och piffa på klyftorna.
- Grilla köttet några minuter per sida, tills de är klara rakt igenom.
- Förbered grönsakerna.
- Servera det grillade köttet tillsammans med potatistillbehören, grönsakerna och de olika såserna.
Sonen, 7 år: “Allt var godast.” Sonen åt glatt av allt utom såserna, som han bytte ut mot ketchup. Mycket nöjd.
Dottern, 9 år: “Det skulle jag vilja ha igen men såserna var lite starka.” Även dottern var nöjd men tyckte att såserna var för starka.
Pappan: “Jättegott!” Båda kött- och potatissorterna samt den starka chilisåsen fick mer än väl godkänt.
Mamman: “Allt, utom pepparsåsen, var jättegott. Godast var de möra skinkbiffarna och kroketterna.”
Kommentar: Våren har kommit och genast blev vi sugna på att grilla. Vi samlade ihop vad vi hade och fixade en riktigt god grill-picknick. Den fick dock avnjutas inomhus då det trots allt inte var så speciellt varmt ute, trots den strålande solen. Gott var det i alla fall.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, grilla, kroketter, familj, barn)