2008-02-10 (söndag)
Lite mer än en timme tar denna uppskattade middag att tillaga.
4-6 st | fläskkotletter |
4 port. | Pommes Chateau, Felix |
lite | |
lite | salt |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
1 påse | grönpepparsås, Blå Band |
2 dl | standardmjölk |
½ dl | vatten |
lite | Broccoli mexicana, Findus (majs, broccoli, röd paprika) |
(ev. gurka) | |
(ketchup) |
- Tillaga potatisklyftorna ca en timme i 225 graders värme. Vänd, salta och piffa lite då och då.
- Torka av kotletterna och snitta fettkanterna.
- Stek kotletterna några minuter på varje sida i lite flytande Milda, tills de är genomstekta. Krydda med Piffi.
- Tillaga grönsakerna enl. instruktionerna på påsen.
- Vispa ner såspulvret i 2 dl mjölk och ½ dl vatten, koka upp och sjud 2 minuter under omrörning.
- Servera kotletterna med potatisklyftorna, grönpepparsåsen och de kokta grönsakerna eller lite skivad gurka.
Sonen, 5 år: Älskar kött. Åt även en del potatisklyftor, gurkbitar och ketchup.
Dottern, 7 år: Var inte så sugen på kött, men åt massor med potatisklyftor, grönsaker och ketchup.
Pappan: “Jättegott! Det godaste jag ätit på länge.” Hoppade dock över grönsakerna eftersom det nästan bara var majskorn, vilket han inte gillar.
Mamman: “Mycket gott… såsen passade bra ihop med kotletterna.”
Kommentar: Alla var nöjda, så det var en klart godkänd middag.
Uppdaterat: Ännu godare blir det om man gör hemlagade potatisklyftor, se “Grillade kotletter m. potatisklyftor och vitlökssås” (Vi har även justerat lite i receptet då vi numera använder smör i stället för flytande Milda.)
(Andra bloggar om: mat, recept, middag, kotletter, barn, familj, matblogg)