2010-04-25 (söndag)
En enkel och god lunch av hel/halvfabrikat som nästan tillagar sig själv.
lite | broccoligratäng, Findus (fryst, 800 g i påse) |
några | fiskpinnar, Findus (fryst, 30 st i kartong) |
en del | nachos eller tacoskal |
- Fördela valfri mängd broccoli- och såsbitar i en liten ugnsform.
- Tillaga gratängen i mitten av ugnen i 30-40 minuter, 225 grader.
- Ta ut gratängen ur ugnen efter halva tiden och rör runt.
- Krossa nachos eller tacoskal och strö dem över gratängen innan den sätts in i ugnen igen.
- Lägg fiskpinnarna i en egen form och låt även de stå med inne i ugnen tills de är färdigstekta.
- Servera fiskpinnarna tillsammans med den krispiga broccoligratängen.
Mamman: “De krispiga tacoskalen var verkligen pricken över i:et här. Nästa gång ska jag dock testa med någon extra krydda, för gratängen var lite väl tam för min smak.”
Kommentar: När man inte har tid att laga någon lunch men ändå vill ha något relativt nyttigt och gott så är detta en bra lösning. Egentligen ska man strö över riven ost men eftersom jag inte är så glad för ostsmaken så testade jag med krossade tacoskal i stället och det blev väldigt bra.
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, fisk, helfabrikat, Findus)
Jag tycker fiskpinnarna har blivit sämre sen de bytt till “det bättre”. Har du märkt någon skillnad?
Maten ser smaskens ut 🙂
Sandra, Jag brukar inte köpa fiskpinnar så jag har inte så mycket att jämföra med. 🙂 Dessa var i alla fall godare än de jag hade sist, som var något lite billigare märke.
Ja tycker findus fiskpinnar har blivit helskumma..får tyvärr överväga att leta efter ett nytt märke.
Tack Anette för ditt svar 🙂
Ha de gott!