2010-09-03 (fredag)
Recept på en kall fisksås med naturell yoghurt som bas.
1 dl | naturell yoghurt |
2 msk | bostongurka, Felix |
en klick | majonnäs |
lite | senap |
lite | salt |
- Blanda yoghurt, bostongurka och majonnäs i en skål.
- Smaksätt eventuellt med senap och/eller salt.
- Låt stå svalt ett tag.
- Servera såsen till olika fiskrätter.
Sonen, 8 år: “Såsen smakar mysko.” Tyckte inte om den.
Dottern, 9 år: Smakade såsen efter många om och men men gillade den inte.
Mamman: “Föredrar den vanliga crème-fraîche-såsen men det gick bra så här med.”
Kommentar: Eftersom vi nästan alltid har naturell yoghurt hemma så var min förhoppning att jag inte skulle behöva köpa hem crème fraîche för att fixa fisksåsen. Jag tyckte att det fungerade men barnen höll tyvärr inte med.
Om du tycker att naturell yoghurt blir för tunn så kan du hälla upp den i ett kaffefilter, då rinner vattnet i den av, och den blir tjockare, och då får den ju nästan samma konsistens som creme fraishe :).
Linda, Tack så mycket för tipset. 🙂
Prova med lite olika kryddningar av yoghurtsåsen. Den kan vara enkel och mycket god. Pressa ner en lime och krydda med salt och en nypa röd chilli.