2011-01-16 (söndag)
En stor kopp mumsig, varm choklad.
ca 25 g | choklad (här: Odense 35%) |
3 dl | mjölk |
några | mini-marshmallows |
- Hacka chokladen och lägg den i botten på en stor kopp som rymmer 3 dl. Spara lite smulor till dekoration.
- Värm mjölken i en kastrull tills den börjar ryka och är så varm du vill ha den. Vispa runt lite då och då så mjölken undviks att brännas vid samt att det bildas ett skum.
- Häll den varma mjölken (ej allt skum) över chokladhacket och rör tills det smält.
- Klicka ev. på lite av mjölkskummet som blev kvar i kastrullen.
- Toppa med några marshmallows och rester från chokladhacket.
Sonen, 8 år: Åt glatt upp alla marshmallows:en med sked och var sedan “mätt”. Tyckte att den varma chokladen smakade konstigt. Föredrar varm o’boy.
Dottern, 10 år: “Jättegott.” Så snart chokladen svalnat och var drickvänlig så var den slut. Mycket uppskattad.
Mamman: “Så här ska varm choklad smaka! Mycket chokladsmak och söta marshmallows. Som en liten efterrätt.”
Kommentar: Jag var sugen på varm choklad och köpte därför en påse Ögonblink chokladdryck (som man blandar med vatten) men blev lite besviken. Visst tyckte både jag och dottern om det men det fattades något. Sökte då runt på internet efter inspiration och fick ihop ovanstående chokladdryck. Mycket bättre än snabbvarianten!
(Andra bloggar om: dryck, recept, choklad, marshmallows, familj, barn)