2010-04-03 (lördag)
Hemmagjort godis är roligt att göra, gott att äta och trevligt att bjuda på.
15 st | Mariannekarameller |
½ dl | vispgrädde |
125 g | mörk choklad, minst 70 % |
125 g | vit choklad |
- Lägg Mariannekaramellerna i en plastpåse och krossa dem med en hammare eller kavel. (Eller använd en mortel.)
- Hacka den mörka chokladen i mindre bitar.
- Värm vispgrädden i en kastrull och ta därefter bort kastrullen från plattan.
- Rör ner chokladen i grädden.
- Rör ner karamellkrosset i grädden. Rör tills allt löst upp sig.
- Häll upp chokladsmeten på en tallrik och låt den stelna i kylskåpet ca en timme.
- Forma chokladsmeten till små bollar och ställ in dem ca en kvart i frysen. (Eller låt dem stå i kylskåpet över natten.)
- Hacka den vita chokladen och smält den över vattenbad.
- Rulla tryfflarna i den smälta chokladen med hjälp av två gafflar. Låt stelna och förvara sedan i kylskåp.
Sonen, 7 år: “Nam-nam!” Han tyckte väldigt bra om godiset.
Dottern, 9 år: “Mmmm… får jag en till? Den kanske inte ser så god ut men det är himla gott.”
Pappan: “Mustigt! Passar bra att bjuda till kaffet eftersom det inte är något man äter så mycket av.”
Mamman: “Kraftig kakaosmak med en hint av mint och söt,vit choklad. En liten godbit som passar bra till att runda av middagen med eller till en kopp kaffe.”
Kommentar: Originalreceptet hittar ni på tasteline.com. Själv nöjde jag mig med att göra en halv sats. Så här i påsktider så har vi tillräckligt med godis i huset ändå. 🙂
Ett tips! När man gör godis som ska doppas i smält choklad så är det bra om man har lite nötter, bitar av torkad aprikos eller liknande hemma att doppa i eventuella chokladrester. Riktigt mumsigt!
(Andra bloggar om: recept, påsk, godis, tryffel, Marianne, barn, familj)
Det är ju meningen att man sa måla ägg osså =)
Vilken fin blogg du har.
Här är min nya MATBLOGG 🙂
http://min-matblogg.blogspot.com/
Ha en fortsatt fin vecka!! 🙂