2011-02-03 (torsdag)
Lättlagad och uppskattad lunch, klar på ca en timme.
2 pkt | bacon |
lite | smör (till formen) |
5 st | ägg |
12 dl | mjölk |
6 dl | vetemjöl |
1 nypa | salt |
Tillbehör: | |
1/2 st | gurka |
lingonsylt |
- Strimla baconen grovt och fräs dem i ett stekjärn. Låt dem rinna av ett tag på ett hushållspapper.
- Smörj en ugnsform (ca 37×26,5 cm) och strö ut baconbitarna i bottnen.
- Vispa sönder äggen lätt.
- Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl.
- Vispa till en slät smet och fyll på med resten av mjölken och lite salt.
- Häll smeten över baconbitarna i ugnsformen.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30-35 minuter eller tills den fått vacker guldbrun färg och smeten blivit relativt stel.
- Låt pannkakan stå några minuter innan den skärs upp.
- Skölj och strimla gurkan.
- Servera baconpannkakan med en klick lingon och lite gurkstrimlor.
Sonen, 8 år: Åt väldigt mycket av allt utom lingonen.
Dottern, 10 år: “Det är så gott att jag kan äta hur mycket som helst.” Mycket nöjd.
Mamman: “Inte dumt alls och inte lika enformigt som den vanliga ugnspannkakan.”
Kommentar: I vissa recept så står det att man kan steka baconen i ugnen direkt i formen och sedan hälla smeten över efter några minuter. Jag föredrar dock att steka baconen i stekjärn och hälla bort överflödsfettet men det är ju en smaksak.
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, ugnspannkaka, bacon, familj)
Ser riktigt gott ut! roligt att laga lite annat än den traditionella “tunna” pannkakan.
Om du behöver lite inspiration till roliga maträtter har vi en sida där man kan hitta det. http://licensetocook.webblogg.se
Ha en toppen helg!