2008-11-09 (söndag)
Klassiska kaksnittar, här med smak av kola och choklad.
100 g | smör, rumstempererat |
1 dl | strösocker |
2 msk | sirap, ljus |
2 dl | vetemjöl |
2 ½ msk | kakao |
1 tsk | vaniljsocker |
½ tsk | bikarbonat |
- Rör, med hjälp av en elvisp, ihop smör, socker och sirap till en grynig massa.
- Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Häll det ev. genom en sil för att bli av med alla klumparna.
- Vispa ner vetemjölsblandningen i smörmassan. Vispa till det blivit en smulig deg.
- Arbeta ihop smulorna till en deg med händerna.
- Dela degen i två delar och rulla ut två längder, lika långa som en plåt.
- Lägg längderna på bakplåtspapper på en ugnsplåt, platta till lite med fingrarna.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i 15-20 minuter.
- Vänta några minuter innan du skär kakorna i sneda bitar. Låt kallna.
Sonen, 6 år: “Lite goda.” Verkade dock besviken.
Dottern, 7 år: “Rätt så god, men lite för mycket choklad.”
Pappan: “För mycket chokladsmak. Smakar som julkola.” Inte heller han var så glad för kakorna.
Mamman: “Lite väl mycket kakaosmak. Föredrar vanliga kolakakor.”
Kommentar: Receptet på “Kaksnittar med kola och choklad” hittade jag på aftonbladet.se och trodde att det kunde vara en bra kaka till fars dag. Familjen föredrog dock kolakakor utan chokladsmak. Jag lägger upp det receptet senare.
(Andra bloggar om: recept, familj, barn, kakor, småkakor, baka, fars dag)