2011-03-11 (fredag)
Allt-i-ett-gryta med kyckling, svamp och pasta, dock inte uppskattat av alla.
400 g | kycklinglårfilé |
lite | smör (att steka i) |
lite | salt |
lite | svartpeppar, finmalen |
300 g | tagliatelle (fullkorn), Kungsörnen |
2 st | röda lökar |
200 g | färska champinjoner |
1 st | röd paprika |
150 g | haricots verts |
2 dl | crème fraiche |
1 klick | söt senap |
1-2 st | vitlöksklyftor |
lite | salt |
1 knippe | persilja |
- Koka pastan enlig anvisningarna på förpackningen.
- Skär de tinade kycklinglårfiléerna i lite mindre bitar.
- Bryn kycklingbitarna i lite matfett i en stor gryta. Salta och peppra.
- Hacka löken, strimla champinjonerna och paprikan. Låt allt steka med ett tag hos kycklingen.
- Häll i haricots vertsen i pastavattnet ett litet tag innan det är dags att hälla ut vattnet från pastan. (Bryter förmodligen mot någon oskriven pastaregel men det blir enklast så och duger till vår familj.)
- Hacka vitlök och persilja (spara en del persilja till serveringen). Blanda ner det tillsammans med crème fraiche och senap i kycklinggrytan. Låt grytan bli varm.
- Blanda i pastan och haricots vertsen strax innan serveringen. Strö över lite större bitar persilja.
Sonen, 8 år: Råkade missta en bit svamp för en kyckling och ville sedan inte äta mer. Inte alls hans typ av mat, trots att det var pasta.
Dottern, 10 år: Tycker inte om pasta i vanliga fall och verkligen inte nu när det var svamp och annat i.
Pappan: Var inte hemma när övriga familjen åt utan fick rester på kvällen. Han valde dock gårdagens rester, tyckte inte att kycklinggrytan var något för honom. Svamp, crème fraiche och vitlök är inget han uppskattar.
Mamman: “En mycket god och enkel gryta. Doftar vitlök men innehåller många fler, goda smaker. Passade bra med pastan i. Något jag kan tänka mig att äta fler gånger.”
Kommentar: Redan på förhand så visste jag att resten av familjen förmodligen inte skulle jubla över grytan men i bland måste man testa något nytt. Här utgick jag från ett recept på kungsornen.se och gjorde lite justeringar, som vanligt.
Får ni rester över så fungerar det fint att lägga dem i en ugnsform, blanda i lite grädde, riva lite ost över och sedan värma i ugnen tills osten smält och allt är genomvarmt. Servera tillsammans med en sallad.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, barn, familj, kyckling, allt-i-ett-rätt, pasta)
Sådär ska något riktigt gott se ut!