2011-07-05 (tisdag)
En mycket god dessert.
200 g | choklad (här: lite rester av Odense mörk och ljus choklad samt lite 70%-ig choklad) |
2 dl | vispgrädde |
1 st | mango |
en bit | vattenmelon |
1 st | äpple |
3 st | ananasringar |
- Smält valfri choklad i vattenbad. Blanda i vispgrädden. Låt allt blandas och bli varmt.
- Häll över chokladblandningen i en fonduegryta.
- Dela frukten i mindre bitar.
- Låt var och en få en gaffel och doppa ner fruktbitar i chokladen.
Sonen, 8 år: “Slurp! Nams-nams!” Efter att ha varit väldigt skeptisk till hela idén så vände han tvärt och åt glatt av chokladdoppade äppel- och ananasbitar.
Dottern, 10 år: “Allt var gott men mangon kasade av hela tiden.”
Mamman: “Mycket gott. Alla frukterna fungerade fint men nästa gång vill jag nog komplettera med lite jordgubbar och marshmallows.”
Kommentar: Har man en del överbliven choklad, en slunt vispgrädde i kylen och lite olika sorters frukt så är detta en väldigt god dessert som kan varieras i det oändliga. Mycket uppskattat av både vuxna och barn. Speciellt fiskandet efter tappade fruktbitar i grytan var något som barnen hade roligt åt. 😀
(Andra bloggar om: recept, dessert, familj, barn, frukt, fondue, choklad)
Ni får ju säga till i förväg när ni ska fixa sådana smaskigheter 😉
Hei
Ina (fra http://www.kjoekkentjeneste.blogspot.com) og Ina (fra http://www.matpaabordet.com) har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.com.
Bloggen startet vi for noen uker siden og vi har hittil samlet over 100 norske bloggere som blogger om mat. Nå ønsker vi også å samle svenske og danske matbloggere.
Det hadde vært veldig hyggelig om du kunne tenke deg å være med. Send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen så legger vi til bloggen din!
Hilsen
2xIna