2009-08-13 (torsdag)
Färdigköpt potatisgratäng fungerar fint som tillbehör till grillad kotlett.
1 påse | potatisgratäng, Felix, 800 g |
4-6 st | fläskkotletter med ben |
lite | Grillolja allround, Santa Maria |
lite | Piffi Allkrydda, Kockens |
1 st | gurka (eller annan grönsak/blandad sallad) |
- Torka och snitta kotletterna. Smörj in dem med lite grillolja och låt dem stå i kylskåpet och marineras ett tag, helst några timmar. Ta fram köttet från kylskåpet ca en halvtimme innan du ska grilla.
- Tillaga gratängen enligt anvisningarna på påsen.
- Torka av grilloljan från köttet och krydda med Allkryddan. Grilla några minuter per sida tills det är klart.
- Servera fläskkotletterna med potatisgratängen och någon grönsak eller blandad sallad.
Sonen, 7 år: Vill inte smaka gratängen utan får pastarester till sitt grillade kött. Supernöjd!
Dottern, 8 år: Smakar gratängen men tyckte inte om den. (Är inte så glad för gratänger över huvud taget.) Inte så nöjd med middagen.
Pappan: “Den går att äta, har smakat värre gratänger. Köttet var jättegott.”
Mamman: “Klart ätbar gratäng som passar bra ihop med grillat. Inte dumt alls.”
Kommentar: Har man tid och ork så blir det trots allt godare med hemmagjord potatisgratäng, se recept.
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, grillning, barn, familj, middag, Felix)