2011-08-23 (tisdag)
Resterna från en grillmiddag kan blandas samman till en mycket god potatissallad.
några | potatisar, kokta och kalla |
lite | sambal/creme fraiche-sås (se recept) |
lite | rödlök |
några | småtomater |
några | sugar snaps |
en bit | avokado |
lite | pressad citron |
lite | salt |
lite | svartpeppar |
- Dela potatisarna i mindre bitar.
- Skölj och dela sugar snaps och tomater.
- Tärna en bit avokado och pressa lite citron över.
- Skiva rödlöksbiten.
- Lägg lämplig mängd potatis, sugar snaps, tomater, avokado och rödlök i en skål.
- Blanda i så pass mycket grill-sås att det blir lagom krämigt. Smaka av med salt och peppar och ev. lite mer pressad citron.
Mamman: “En mycket god potatissallad med flera olika smaker och konstistenser som passade förvånansvärt bra ihop. Till detta hade jag en bit ugnsstekt kyckling. Jättegott!”
Kommentar: Har man även rester över från köttet man grillade så är det jättegott tillsammans med potatissalladen men annars passar den till det mesta.
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, rester, potatis, potatissallad)